Om mig

Jeg er mor til tre, oprindeligt uddannet sygeplejerske og nu selvstændig erhvervsdrivende med fokus på sundhed og arkitektur.

Jeg er født i marts 1968 i Gamborg på Vestfyn og er storesøster til Christina og Jakob i en tømrermesterfamilie, hvor mange af mændene arbejdede med byggeri og mange af kvinderne havde en sundhedsfaglig uddannelse.

Måske er det derfor, at jeg i dag er en af Danmarks eksperter i arkitektur og sundhed? Mellem fysiske rammer og deres indhold.

Efter gymnasiet ville jeg egentlig have læst politologi i København, men blev heldigvis på Fyn og løftede min mødrenearv og blev sygeplejerske. Det har jeg aldrig fortrudt! Sygeplejen er og bliver mit praktiske udgangspunkt for det meste af det jeg gør som menneske – for mennesker.

Jeg har tre voksne børn og et barnebarn. Jeg har været gift i godt 12 år. To gange.

Samfundsforhold, historie og politik er emner, hele familien tager alvorligt og tager del i. En er menighedsrådsformand og en anden er byrådsmedlem. En er journaliststuderende. En har international og faglig tyngde på kunst og kulturområdet. En er professor og en anden har hele sit voksne liv arbejdet trofast i det danske forsvar. Fælles for alle er skarpe meninger og skarpe blikke – og gode hjerter. Det betyder meget for mig, når jeg nu selv har lyst til at bruge så meget tid på netop politik.

Da min yngste søn i 2001 kom ind i mit liv, var jeg så godt som sikker på at komme i Folketinget. Det kunne jeg ikke få mig selv til at byde mine små børn og jeg valgte derfor at spring fra for at kunne koncentrere mig om dem, mit amtsrådsarbejde og mit studie i sundhedsvidenskab. Det har jeg aldrig fortrudt!

I dag er børnene godt i vej og jeg har igen tid til politik. Nu kan jeg kombinere mine uddannelser, mine erfaringer og mine meninger i et aktivt liv. Sandheden i sætningen: ‘Der er en tid til alting’ er sand!

Jeg bor tæt på mine børn – Christiansborg og lufthaven – på Christianshavn og har stadigvæk nøglerne til mit barndomshjem på Fyn, hvor jeg ofte er. En dag finder jeg nok en adresse til mig selv på øen. Det vil jeg rigtig gerne, for jeg er og bliver fra landet omkring Lillebælt med dets bløde marker og store skove.

Alt i mit liv er ikke politik og arbejde! Jeg holder meget af at læse, løbe, vinterbade og dyrke hot yoga. Så ofte jeg kan, fylder jeg helst en søndag med en del af det, en gudstjeneste i min kirke og mine børn eller venner. Også teater, opera, museer, musik og ballet bruger jeg en del opmærksomhed på – gerne forskellige genrer, som kan provokere sanser og stille spørgsmålstegn ved normer og antagelser.