Dagbog, uge 2

Det her er jo mit personlige dagbogsblad, jeg deler med andre, fordi jeg gerne vil fortælle om hverdagsrefleksioner i livet som spidskandidat til en stor og tung stol i Europa-Parlamentet. Fordi jeg holder af at skrive og fordi jeg holder af hverdagslivets mangfoldige udfordringer og gaver, vi som mennesker gives – uanset hvor kendte, vi er, eller hvor tilsyneladende tunge stole, vi flytter rundt med i vort individuelle virke. Og fordi jeg gerne vil medvirke til at afmystificere livet som politiker, der i dag er omgærdet af mistillid, kendismageri og en nogen gange absurd forestilling om, at sådan nogen er gjort af noget helt særligt.

I skrivende stund har jeg lige været i havet for en frisk søndags-svømmetur efter at have bakset rundt i den gamle sommerhushave, min kæreste og jeg har overtaget for nyligt. For dem, det interesserer, er jeg af stjernetegn ’fisk’, så mine svømmeture (også som aktiv vinterbader) er en hellig stund til at huske mig selv på, at jeg grundlæggende er et intuitivt og følsomt menneske. Det er der også andre årsager til, men mit ’fisketegn’ fornægter sig ikke med sine tilbøjeligheder til at være iagttagende, reflekterende og evigt analyserende.

I dag i havet kunne jeg mærke, at efter et par uger, hvor mit ’fiskesind’ har fået masser af nye informationer, som kan virke overvældende, er jeg ved at finde fodfæste igen, så jeg kan stå fast og roligt med alt det, der sker. Det føles rigtig godt. Og nødvendigt – for min ascendant er stenbukken og dén kan godt li’ resultater, fremdrift og at sætte flueben på to-do-listen. Fisken og Stenbukken er et særligt makkerpar, hvor en tilsyneladende flegmatisk og fleksibel person kan overraske omgivelserne med pludselige håndflader i bordet og kræve resultater og højt gear mod ’next step’. Det har kollegaer, ægtemænd og kærester – og mine elskede børn oplevet mange gange. I dag bilder jeg mig ind, at jeg har bevidsthed og øje på begge sider af mig og hermed evner at møde deres forskellige behov og dosere dem til omgivelserne i kontrollerede mængder og uden al for megen selvoptagethed.

Jeg synes, det er sjovt. Det der med stjernetegn. Det har altid interesseret mig og uanset mit stærke kristne sind og enkle Gudsforhold, har jeg i astrologien hentet masser af inspiration til at forstå mig selv, andre og nogle af livets store sammenhænge. Lidt ligesom filosofi og videnskabsteorier er kilder til at supplere de mere religiøse og spirituelle undersøgelser af meningen med det liv, vi er givet. Det er ikke sådan, at jeg går og gætter på andres stjernetegn. Det skal ingen frygte. Dog kan jeg sagtens mærke, om et andet menneske er sig sit sind og karakter bevidst på en måde, så er ’hjemme hos sig selv’ sammen med en rummelighed og oprigtig ’væren med’ andre omkring dem. Det er moderne at være empatisk og det er vel det, jeg skriver om her: Evnen til at bruge sig selv og forstå andre i den komplekse og måske komplicerede sammenhæng man er havnet i på en måde, hvor alle alt-andet-lige kan finde mening og tage ansvar – også selvom det
ikke lige går ’my way’ hele tiden.

I den uge, der nu er gået, har mine sider som fisk og stenbuk fået rigeligt med gaver. Fisken mærker en ren, sand, klar og behagelig strøm af retning og perspektiv – og glædes ved at fornemme visionerne og meningen med det hele. Stenbukken er også glad, for den konstaterer, at der er ved at være et system af hjælpere, struktur, etaper og energi, så vi rent faktisk kan nå det, vi vil og skal for at fastholde, at Danmark via den danske plads i Europa-Parlamentet sidder med lige netop dér, hvor indflydelsen er størst (EPP-gruppen). Begge sider er glade – og det er godt. For mig er politik nemlig ikke kun meninger og holdninger – synsninger og visioner (alt det, som fiskemennesker elsker at svømme rundt i). Det er også knofedt og resultater, hvor stenbukkens stædige målrettethed er guld værd for bæredygtige løsninger.

Astrologi eller ej – så tager jeg fat i en uge med lige dele virke som selvstændig erhvervsdrivende og politiker. Ikke den nemmeste kombi rent tidsmæssigt. Derfor er det godt at ugens møder er med en masse erhvervsledere og virksomheder, som gerne vil møde mig og tale politik. På den måde hænger det hele sammen.

God uge til dig og dine, Pernille